Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

(Download) "SisÀinen, myyttinen Jeesus" by Irma Korte " eBook PDF Kindle ePub Free

SisÀinen, myyttinen Jeesus

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: SisĂ€inen, myyttinen Jeesus
  • Author : Irma Korte
  • Release Date : January 29, 2018
  • Genre: Christianity,Books,Religion & Spirituality,
  • Pages : * pages
  • Size : 1165 KB

Description

SisÀinen, myyttinen Jeesus tulkitsee evankeliumien tapahtumia ihmisen sisÀisen elÀmÀn kuvauksina. Tulkintaote pohjautuu ikivanhaan, mutta Uuden testamentin syntyaikoina jo heikentyneeseen kuvalliseen hahmotustapaan: myyttiseen hahmotukseen. Kun ymmÀrrÀmme sen luonnetta, raamatuntutkijoiden epÀhistoriallisiksi leimaamat tapahtumat voivat nÀyttÀytyÀ syvÀllisesti mielekkÀinÀ ja ihmeet saavat uutta valaisua.



Tulkinnassa kaikki evankeliumien henkilöt – kuten fariseukset, kuningas Herodes, Johannes Kastaja, opetuslapset, Juudas Iskariot ja itse Jeesus – elĂ€vĂ€t yhden ihmisen sisĂ€isessĂ€ maailmassa. NĂ€in kirjasta piirtyy kuva psyykkisestĂ€ muutoksesta ensimmĂ€isistĂ€ itsepetosten purkamisista hengelliseen valaistumiseen asti.

Evankeliumien keskeisille vertauksille ja tapahtumille osoitetaan rinnastuskohteita maailman uskonnoista, myyteistĂ€, kirjallisuudesta, psykologian ja joogan teorioista sekĂ€ yksityisten ihmisten unista. Laajassa jaksossa pohditaan Jeesuksen kuoleman merkitystĂ€. Kirjan alussa korostetaan Raamatusta paljastuvan Jeesuksen moninaista luonnetta: on historiallinen Jeesus, on ”Kristus minussa”, on Jumalan Poika… On olemassa kuin monta Jeesusta nĂ€kökulmista ja -tasoista riippuen. SisĂ€inen, myyttinen Jeesus on yksi monista.

Irma Korte on filosofian tohtori. HĂ€n on julkaissut useita kirjoja ja artikkeleita, muun muassa seuraavat Raamattua tulkitsevat teokset:

Johanneksen ilmestys – ElĂ€vĂ€ myytti (1993, Yliopistopaino) EedenistĂ€ Egyptiin (1998, Yliopistopaino)

EgyptistÀ luvattuun maahan (2000, Yliopistopaino)

Jerusalemiin! (2010, Nemora Kustannus)


PDF Ebook Download "SisÀinen, myyttinen Jeesus" Online ePub Kindle